Anglonubijské kozy |
Kozí kaše od je mléčně-obilná krupicová kaše s kojeneckým kozím mlékem
Kozí mléko ani žádné výrobky z něj dcera ještě nikdy neměla, takže jsem na kaši byla velmi zvědavá.
Kozí kaše - složení
Z obalu Kozí kaše se dozvídáme, že jde o originální český výrobek, čímž u mě kaše získává plus už před jejím otevřením. Kaše neobsahuje cukry ani kravské mléko, takže je určitě výbornou alternativou pro alergiky. Obsažené kozí mléko se navíc pyšní vysokým obsahem vápníku, jódu, železa a vitamínů A, E, C, D a B. Tyto informace mě potěší, takže se s nadšením pustím do její přípravy.
Jsou možné dvě varianty dávkování – od 6 měsíců a od 8 měsíců. Já volím vyšší dávku. 145-155 ml převařené a ochlazené vody je třeba smíchat se 6 polévkovými lžícemi kaše, zamíchat a nechat dvě minuty odstát. Odměřuji 150 ml vody, ale kaše se mi zdá po odstátí velmi hustá, takže ji naředím dalšími cca 20 ml vody, pak je její konzistence ideální.
Sociální sítě a kozí mléko.